Over

Ilse Lam-Dieters

Ik ben Xtatic Hoopdance begonnen toen iedereen weer zin kreeg in iets leuks.

Ilse

Iedereen zat al een tijd binnen vanwege de Corona crisis. Er was weinig sociaal contact, beweging en feestjes werden niet gegeven. Ik kreeg zin om te dansen, spanning te ontladen, met anderen in contact te zijn, buiten te zijn en vrijheid te voelen. Al ruim tien jaar dans ik met hoepels en ik ervaar daarmee o.a. het gevoel van vroeger toen ik als kind ging buiten spelen. Samen met andere hoopers de trucs oefenen en je laten gaan in de dans is bevrijdend en haalt je uit je hoofd en in je lichaam. Daar word ik vrolijk van!

Ik ben altijd al een ondernemend type geweest. Ik heb een achtergrond in het culturele & sociaal/ maatschappelijke werkveld en ik heb ook 5 jaar gewerkt als leerkracht. Daarnaast beoefen ik ruim 15 jaar yoga en meditatie. In januari van 2021 ben ik gestart met de Functional Vinyasa yoga leraren training (bij: TFY) en inmiddels heb ik mijn certificaat als Yoga leraar behaald. Op het pad van yoga en meditatie ben ik gefascineerd geraakt door wat het betekent om belichaamd te zijn. Zowel als leerkracht in het basisonderwijs en als beoefenaar van hoopdance, yoga en meditatie heb ik inzicht gekregen in hoe de staat van de ‘mind’ invloed heeft op het proces van leren en groeien. Onder hoela hoepers wordt er over de ‘hoopjourney’ gesproken zoals je ook kunt spreken over het pad van yoga. Ik vind het fascinerend om zo veel verschillende motivaties te horen van verschillende deelnemers. Er zijn gewoon tal van redenen om bezig te zijn met hoopdance!

In mijn lessen nodig ik je uit om plezier te hebben, uit je hoofd te komen, een ‘growth mindset’ aan te nemen en spelende wijze je eigen flow te vinden. Dit alles aangepast aan jouw level, je motivatie, mogelijkheden en grenzen. Ik gebruik mijn sensitiviteit, kennis en ervaring als leerkracht en yogaleraar om je coachend te leren hoepelen op jouw niveau. Ik zal je stimuleren en helpen om binnen jouw (fysieke) grenzen te blijven bewegen. Je bent daarvoor zelf de eindverantwoordelijke, luister met liefde naar je lichaam, ga niet door pijn heen en houd je aan de veiligheidsaanwijzingen die je in de les krijgt.

%d bloggers liken dit: