Hoopdance

Xtatic Hoopdance

Photo made by Dana Marshall, Visual artist

Xtatic Hoopdance

In de lessen Xtatic Hoopdance leer je hoopdance bewegingen. Je maakt kennis met on- body trucs, off-body trucs en transitie bewegingen. Zo leer je elke les een nieuwe combinatie, dit is inspiratie voor je eigen dansflow. De bewegingen kunnen altijd uitgebreid worden met extra opties.

De les start met een korte meditatie en warming-up met o.a. ecstatic dance en vrije bewegingsvormen. De meditatie is er op gericht je aandacht in het hier en nu te brengen en een vriendelijke houding aan te nemen ten opzichte van jezelf en je beoefening van hoopdance.

Na de instructies van nieuwe hoopdance bewegingen is er een vrije sfeer waarin je kunt oefenen en spelen. Automatiseren van de bewegingen is nodig zodat de bewegingen in je lichaam komen. Loslaten van de structuur (de aangeboden bewegingen in een vaste volgorde) wordt doordoor toegankelijk. We noemen dit jouw eigen flow. Commitment en bereidheid om door frustratie heen te werken is nodig om hoopdance te leren. Tijdens het oefenen krijgt iedereen persoonlijke feedback en aanwijzingen.

Vrij dansen met of zonder de hoepel is steeds onderdeel van de les. Het gerichte oefenen van specifieke bewegingen wordt dan los gelaten. Tijdens die vrije momenten kun je vertrouwd raken met het opgaan in ‘Xtatic Hoopdance’ of te el vrij flowen. Dit betekent dansen door jezelf over te geven aan de muziek en aan wat je ervaart in je lichaam, hart en geest. Je danst steeds meer intuïtief en op gevoel, zonder oordeel en zonder je druk te maken over hoe het er uit ziet. We verheffen Xtatic Hoopdance ook niet tot een mystieke, spirituele ervaring en voorkomen daarmee dat we in frustratie daarover vast komen te zitten. Zonder hoge verwachtingen zal het moment niet aan je voorbij gaan en geniet je juist meer. Je kunt het zien als een gelegenheid om het luchtig te houden en gewoon te genieten van muziek, dans en het spelen met een hoepel.


Foto: beginnerscursus in Bussum (oude gymzaal Broedplaats)

Locatie, tijden en info

Locatie: Gymzaal bij de Julianaschool met hoog plafond!

Adres: Kwartellaan 4, Bussum

Tijdstip: Zaterdag 10.05 uur – 11.15 uur:

Inloop v.a. 10.00 uur, start: 10.05 uur, les t/m: 11.15, vrij dansen t/m: 11.30

Open lessen: Outdoor workshops op: 3 juli, 1 juli & 27 aug op een buitenlocatie in Bussum. Totale beginners zijn welkom.

Komende lessenserie: De voorjaarsserie van 5 lessen is gestart op 18 maart.

Er staat momenteel geen nieuwe lessenserie gepland. Wil je starten met hoepelen of jouw skills bijhouden kom dan naar één van de outdoor workshops deze zomer!

Datums: huidige lessenserie: 11 maart (open les) 1e les: 18 mrt, 2e les: 25 mrt, 3e les: 1 apr, 4e les: 8 apr, 5e en tevens de laatste les: 15 april.

Workshop data: 3 juli, 1 juli & 27 augustus 10.00 tot 11.30 gevolgd door open picknick!

Hoepels: Leenhoepels tijdens de lessen en outdoors zijn gratis. Beginnershoepels en gevorderden polypro hoepels zijn tevens te koop of te huur om thuis mee te oefenen.

Hulahoopjam op de Groene Long in Bussum

Opzet:

Lessenseries: zes lessen met een opbouw en variatie voor verschillende niveaus. De bewegingen worden aan elkaar geweven in een flow. Om te leren hoepelen heeft het lichaam ‘continuïteit en commitment’ nodig. Regelmatig thuis oefenen met de bewegingen uit de lessen wordt sterk aanbevolen.

Als je een les niet kunt gedurende een lessenserie meldt je dan altijd even af. Na elke les ontvang je de instructie en recap video, je kunt dan thuis oefenen. In de open lessen heb je de mogelijkheid om extra te oefenen met gemiste bewegingen.

Open lessen: De laatste les van elke serie is de herhalingsles en tevens ook een open les. Open voor nieuwe én bekende deelnemers. Bekende ‘Xtatic hoopers’ werken in deze open lessen met de bewegingen uit de voorgaande lessen. Er is ruimte voor herhaling van instructies en je werkt aan jouw eigen unieke flow. Totale beginners krijgen nu een goede indruk van wat ze kunnen gaan leren en werken zelf met de opstart instructies.

Instromen: Met ervaring is tussentijds instromen of een deel van de lessenserie afnemen een optie. In dat geval kan voorafgaand de lessenserie de losse-les-prijs maal het aantal lessen betaald worden. Let op: Leren hoepelen vraagt om regelmatig oefenen, kies je voor een aantal losse lossen dan kan dit ten kosten gaan van continuïteit in je leerproces.

Aanmelden: Nieuw? Meld jezelf aan via een contactbericht of per email. Voor de open lessen ook graag tijdig aanmelden!

Recente startdata vind je altijd op deze pagina.Wat Xtatic Hoopers zeggen:

Ana

“Ik heb de zomercursus in Bussum gevolgd, beveel het zeker aan. Ilse is rustig en legt nieuwe moves goed uit. Het is een super leuke en speelse manier om te bewegen en contact te maken met je lichaam. Ilse maakt het leren van soms ingewikkelde hoop moves ontzettend leuk!”

Nadine

“Ik ben gestart met de snelcursus hula hoop dance in Amsterdam. Het is erg leuk om iets nieuws te leren met een leuke groep cursisten. Je krijgt ook persoonlijke tips van Ilse als iets nog niet zo vlot gaat. Ik moet alleen nog wel wat meer zelf oefenen, want met elke nieuwe skill die je leert, oefening baart kunst!”

😉
Kelly

“Hele speelse manier om te bewegen, bewuster te worden van je lichaam en ook gewoon heel leuk. Ilse geeft goede tips en probeert iedereen persoonlijk te helpen. en oh ja , oefening baart kunst! Twijfel je? ik zeg doen!! Super leuke ervaring en gegarandeerd ga je met nieuwe skills naar huis.”

Ines

“Xtatic Hoopdance is goed voor mijn zelfvertrouwen omdat het mij lukt om de trucs te leren en door het vrij te durven bewegen/dansen, het samen doen, van met elkaar leren” Het brengt mij ontspanning en vreugde en gevoel van voldoening en vrijheid. Ik doe het voor mijn geestelijke en lichamelijke welzijn en omdat het er super mooi en tof uitziet!”

Saskia

“Hoopdance is vrijheid, expressie, dans, gevoel, contact en muziek.”

Anna

“Dikke aanrader! Hoepelen is super leuk, je wordt er soepel van en je komt meer in je lichaam. Ilse is een hele goede en fijne teacher!”

Foto: Gymzaal Kwarttellaan
Foto: Lessenserie bij Yoga Today in Weesp
Foto: Snelcursus In Amsterdam Noord
foto: Xtatic Hoopdance beginners snelcursus in Amsterdam Noord

%d bloggers liken dit: