Hoopdance

Xtatic Hoopdance

Photo made by Dana Marshall, Visual artist

Xtatic Hoopdance

Wekelijkse hoopdance lessen op Zaterdag om 10.15 uur Op 12 juni start de volgende lessenserie van 5 lessen

Eerstvolgende open lessen: 14 mei & 21 mei

Let op: Vooraf aanmelden is verplicht voor open lessen.

GEEN LES OP: 28 mei

Volgende ‘hulahoepjam’ met picknick: 4 juni 11.00 – 13.30 op de Groene Long

Over Hoopdance

In de lessen Xtatic Hoopdance leer je hoopdance bewegingen. Je maakt kennis met on- body trucs, off-body trucs en transitie bewegingen. Zo leer je elke les een nieuwe combinatie, dit is inspiratie voor je eigen dansflow. De bewegingen kunnen altijd uitgebreid worden met extra opties.

De les start met een warming-up van verschillende gestuurde en vrije bewegingsvormen en vaak doen we een korte staande of bewegende meditatie oefening. De meditatie is er op gericht je aandacht in het hier en nu te brengen en een vriendelijke houding aan te nemen ten opzichte van jezelf en je leerproces.

Na de instructies van nieuwe hoopdance bewegingen is er een vrije sfeer waarin je kunt oefenen en spelen. Automatiseren van de bewegingen is nodig zodat je lichaam er helemaal bekend mee wordt. Vrij flowen met die bewegingen wordt pas toegankelijk na dit proces. Commitment en bereidheid om door frustratie heen te werken is vereist als je het echt wilt leren. Tijdens het oefenen krijgt iedereen persoonlijke feedback en aanwijzingen.

Vrij dansen met of zonder de hoepel is steeds onderdeel van de les. Het gerichte oefenen van specifieke bewegingen wordt dan los gelaten. Tijdens die vrije momenten kun je vertrouwd raken met het opgaan in ‘Xtatic Hoopdance’. Dit betekent dansen door jezelf over te geven aan de muziek en aan wat je ervaart in je lichaam en geest. Je danst meer intuïtief en op gevoel, zonder oordeel en zonder je druk te maken over hoe het er uit ziet. We verheffen Xtatic Hoopdance ook niet tot een mystieke, spirituele ervaring en voorkomen daarmee dat we in frustratie daarover vast komen te zitten. Zonder hoge verwachtingen zal het moment niet aan je voorbij gaan. Je kunt het zien als een gelegenheid om het luchtig te houden en gewoon te genieten van muziek, dans en het spelen met een hoepel.


Foto: beginnerscursus in Bussum (oude gymzaal Broedplaats)

Locatie, tijden en info

Locatie: Gymzaal bij de Julianaschool met hoog plafond!

Adres: Kwartellaan 4, Bussum

Tijdstip: Zaterdag 10.15 uur – 11.15 uur, inloop v.a. 10.00

Open lessen: Op 14 mei en 21 mei zijn de lessen open!! Om te proberen of om je hoopdancing skills op te frissen, als je al eens les hebt gehad. Deze lessen zijn ook een kans om een vriend(in) te introduceren. Jouw allereerste proefles is gratis.

Op 28 mei is er GEEN les.

Volgende lessenserie: Start op zondag 12 juni: Eerste les van van vijf bij elkaar horende hoepeldanslessen.

Tijden: 10.15 t/m 11.15 uur. Inlopen v.a. 10.00 uur

Datums komende serie: Start op 12 juni (let op! eenmalig op zondag) Opvolgende lessen op zaterdag: 8 juni//25 juni//2 juli//9 juli

Hoepels: Leenhoepels aanwezig in de les (gratis). Advies over welke soort en maat hoepel je nodig hebt kun je vooraf en na de les altijd vragen. Home made beginnershoepels zijn tevens te koop in de les.

Opzet:

Lessenseries: Reeksen van vijf á zes lessen die bij elkaar horen. Er zit een opbouw in deze lessen, de ‘moves’ die je leert worden aan elkaar geweven in een flow. Als je begint met hoopdance heeft het lichaam ‘commitment’ nodig om het op te pikken. Daarom kun je het beste ook een aantal korte momenten thuis oefenen.

Als je een les niet kunt gedurende een lessenserie laat dit dan even weten. Het is niet meer mogelijk om gemiste lessen in te halen. In de open lessen vindt er herhaling plaats dus je kunt gemiste trucs in die lessen ‘inhalen’. Je betaalt voor de open lessen los van de lessenserie: €12,50 per les.

Open lessen: Elke serie wordt opgevolgd door minimaal twee los te volgen lessen. Deze zijn open voor nieuwe en bekende deelnemers. De eerste open les voor nieuwe deelnemers is gratis (proefles). Bekende ‘Xtatic hoopers’ werken in deze open lessen met de bewegingen uit de voorgaande lessen. Totale beginners werken met de opstart instructies.

Instromen: Totale beginners kunnen het beste starten bij de eerste les van een serie óf met één van de open lessen die steeds tussen de lessenseries worden aangeboden. Deelnemers met ervaring kunnen tussentijds instromen.

Aanmelden: Nieuw? Meld jezelf aan via een contactbericht of per email. Voor de los te volgen/open lessen geldt: Per les vooraf aanmelden graag! Vóór vrijdagavond 19.00 uur graag!

M.u.v. de basisschool vakanties en feestdagen is er bijna wekelijks hoepeldansles tenzij anders vermeld op deze pagina.

Recente startdata vind je altijd op deze pagina.Tarieven en betaalopties

Prijs hele serie: €62,50 voor 5 lessen

Gemiste lessen kunnen met ingang van de zomercursus (start 12 juni) niet meer ingehaald worden in de opvolgende open lessen.

Proefles: 1x Gratis.

Open lessen: €12,50 per losse open les

Jongeren/Student/Budget tarief: Serieprijs: €54,- . Losse lesprijs: €9,-

Het gereduceerde tarief is bedoeld voor jongeren, studenten en voor mensen met een minimaal budget.

Betaalmogelijkheden: Via betaalverzoek (iDeal), contant aan de deur of in termijnen.


Ana

“Ik heb de zomercursus in Bussum gevolgd, beveel het zeker aan. Ilse is rustig en legt nieuwe moves goed uit. Het is een super leuke en speelse manier om te bewegen en contact te maken met je lichaam. Ilse maakt het leren van soms ingewikkelde hoop moves ontzettend leuk!”

Nadine

“Ik ben gestart met de snelcursus hula hoop dance in Amsterdam. Het is erg leuk om iets nieuws te leren met een leuke groep cursisten. Je krijgt ook persoonlijke tips van Ilse als iets nog niet zo vlot gaat. Ik moet alleen nog wel wat meer zelf oefenen, want met elke nieuwe skill die je leert, oefening baart kunst!”

😉
Kelly

“Hele speelse manier om te bewegen, bewuster te worden van je lichaam en ook gewoon heel leuk. Ilse geeft goede tips en probeert iedereen persoonlijk te helpen. en oh ja , oefening baart kunst! Twijfel je? ik zeg doen!! Super leuke ervaring en gegarandeerd ga je met nieuwe skills naar huis.”

Ines

“Xtatic Hoopdance is goed voor mijn zelfvertrouwen omdat het mij lukt om de trucs te leren en door het vrij te durven bewegen/dansen, het samen doen, van met elkaar leren” Het brengt mij ontspanning en vreugde en gevoel van voldoening en vrijheid. Ik doe het voor mijn geestelijke en lichamelijke welzijn en omdat het er super mooi en tof uitziet!”

Saskia

“Hoopdance is vrijheid, expressie, dans, gevoel, contact en muziek.”

Anna

“Dikke aanrader! Hoepelen is super leuk, je wordt er soepel van en je komt meer in je lichaam. Ilse is een hele goede en fijne teacher!”

Hulahoopjam op de Groene Long in Bussum
Foto: Gymzaal Kwarttellaan
Foto: Lessenserie bij Yoga Today in Weesp
Foto: Snelcursus In Amsterdam Noord
foto: Xtatic Hoopdance beginners snelcursus in Amsterdam Noord

%d bloggers liken dit: