Yoga

Flow Yoga

Photo: made by Dana Marshall, Visual Artist

Flow Yoga

(Functional, vinyasa, hatha)

De Yoga lessen duren 90 minuten. Elke les begint met het settelen van de geest en een vriendelijke opwarming van het lichaam. Je werkt met meditatie, mindfull yoga flows, krachtige uptempo flows, vrije beweging en een verstillende afbouw die eindigt in diepe ontspanning voor harmonie en heling. Actief én verstillend dus. Je werkt met vriendelijke inzet én loslaten (yang én Yin). Beide benaderingen zijn versterkend voor lichaam en geest.

Vanuit de functionele benadering in de lijn van Paul Grilley en The Fat Yogis wordt de uniekheid van ieders lichaam gerespecteerd. Dat betekent dat je leert te werken met de eigenschappen van jouw lichaam zodat de functie van de betreffende yoga houding bereikt kan worden.

Alle lessen zijn toegankelijk voor beoefenaars van verschillende niveaus. Je hoeft niet ervaren, lenig, mobiel of slank te zijn om Yoga te kunnen doen. Heb je last van beperkingen? Bespreek het en we kijken samen of deze les geschikt voor je is.

Yoga houdingen betreffen staande, zittende en liggende posities, voorover en achterover buigingen, draaiingen en ook omgekeerde houdingen. Je werkt daarmee aan kracht, flexibiliteit, mobiliteit en harmonie. Je leert om houdingen natuurlijk op elkaar te laten volgen in een flow, synchroon met de ademhaling waardoor het zenuwstelsel en de geest tot rust kunnen komen.

In deze yoga lessen kun je ook leren om binnen de kaders van de beoefening vrijheid te nemen. Vrijheid in de zin van op eigen tempo door te bewegen of om zelfs de originele beweging(en) los te laten als je dat wilt. De vrijheid om met persoonlijke impulsen te werken kan ruimte scheppen voor nog meer vriendelijke aandachtigheid en zelfzorg.

De les begint én eindigt met ontspanning en soms een zitmeditatie. Diepe yoga ontspanning is een moment van heling en herstel. Na afloop is er een kopje thee voor wie wilt.


Locaties, tijden en informatie

Foto van Xtatic Yoga in Wijk 7

Wijk 7 (Bijlmer)

Wijk 7 is een unieke en creatieve woon/werk broedplaats in A’dam Zuidoost. Jong en oud leeft en werkt hier samen in een voormalige school. Er wonen 16 volwassenen en een aantal kinderen.

Adres: Daalwijkdreef 7, Amsterdam

Lestijd: Vrijdag 9.45 – 11.15 uur

Deur open: 9.40 uur

Yoga props: aanwezig. Thee na afloop.

Tarieven: Er gelden aparte tarieven voor yogales in Wijk 7, zie hieronder

We gaan respectvol om met de rustige woon werksfeer in Wijk 7, Dank!

Piith (Bussum)

Pitth is een kleinschalig yoga en meditatiecentrum in Bussum. Het is tevens een holistische groepspraktijk waar integratief en interactief wordt gewerkt door o.a. therapeuten en docenten.

Adres: Laarderweg 65, Bussum

Lestijden: Dinsdag 20.00 – 21.30 uur Woensdag 9.15 – 10.45 uur

Yoga props: aanwezig maar neem je eigen mat mee als je die hebt.

Tarieven: Er gelden aparte tarieven voor yogales bij Piith, zie hieronder

Meld je altijd af indien je onverhoopt toch niet naar de les kunt komen zodat eventuele deelnemers op de wachtlijst aan de beurt kunnen komen, dank!Tarieven Yoga in Wijk 7: 

Enkele les: €15,-

Probeer lessen: 2 proeflessen voor €15,-

10-lessen-kaart: €125,- voor 10 lessen

Student/budgettarief: €10,- per les of €90,- voor een 10-lessen-kaart. Dit tarief is alleen bedoeld voor studenten en mensen met minimaal budget. Geldt dit voor jou? Geef dan bij je aanmelding aan dat je gebruik wilt maken van het student/budgettarief.

Betaal mogelijkheden: Via betaalverzoek (iDEAL), contant aan de deur of in twee maandelijkse termijnen (hiervoor reken ik €3,50 administratiekosten)

Tarieven Yoga bij Piith:

Probeer lessen: 2 proeflessen voor €16,- (vooraf reserveren)

Losse lessen: €16,- per les (als je losse lessen volgt, heb je geen gegarandeerde plek, vooraf reserveren is nodig)

10-lessen-kaart: €150,- (13 weken geldig) Je hebt een vast plek in de les, annuleren kan kosteloos vóór 16.00 uur

Abonnement 3 maanden: €150,- ( Je hebt een vaste plek in de les)

Abonnement 6 maanden: €265,- (Je hebt een vaste plek in de les)

Betaal mogelijkheden: Via factuur en/of betaalverzoek (iDEAL), contant aan de deur of in twee maandelijkse termijnen (alleen bij een 6 maanden abonnement is betalen in termijnen kosteloos, in andere gevallen komt er €3,50 administratiekosten bij)


Praktische informatie

Meenemen: Neem zelf een yoga mat mee als je die hebt. Matten en yoga hulpmaterialen zijn ook gratis te leen in de les (kussens, dekens, blokken, yoga-riemen)

Belangstelling/Aanmelden: Stuur elke keer als je komt even een bericht. Er is beperkt plek dus reserveer vooraf s.v.p.

Zomer en winterstop: Gedurende de kerstvakantie (2 weken) is er geen les. In de zomervakantie is mogelijk ook een stop of een vervangend docent geeft les indien beschikbaar.

Voorwaarden

Abonnementen geven een vaste plek in de les: Dat wil zeggen dat je gegarandeerd een plek hebt in de les. Als je niet kunt komen is het niet mogelijk geld terug te krijgen. In twee gevallen kun je het abonnement wel ‘bevriezen’.

Abonnementen/ 10-lessen-kaarten bevriezen (Bussum): Als je langer dan 2 weken ziek bent kun je ná twee weken je abonnement bevriezen voor maximaal 4 weken. Als je op vakantie gaat kun je éénmalig gedurende de looptijd van jouw abonnement een pauze inlassen voor maximaal 4 weken. Je kunt dat aanvragen uiterlijk 1 week voorafgaand je vakantie. Je houdt in beide bovenstaande gevallen jouw vaste plek in de les en de einddatum van jouw abonnement wordt kosteloos verlengt met maximaal 4 weken waarop je afwezig bent. Als je langduriger ziek bent kan ik jouw vaste plek niet vasthouden.

10-lessen-kaarten geven een vaste plek in de les: dat wil zeggen dat je gegarandeerd een plek hebt in de les. Als je niet kunt komen gaat er géén les van je kaart af indien je dit vóór 16.00 uur hebt doorgegeven. Let op de geldigheidsdatum: de kaart is 13 weken geldig. Als er daarna nog ongebruikte lessen op staan komen die te vervallen. Het is niet mogelijk geld terug te ontvangen.

Annulering van mijn kant: Ik geef alle lessen zelf als zelfstandig ondernemer. In het geval ik ziek ben zal ik altijd mijn best doen om een vervangend docent te vinden maar in sommige uiterste gevallen wordt een les geannuleerd. Je krijgt hiervan ten alle tijden een persoonlijk bericht. De weken van de zomerstop en kerststop worden natuurlijk niet meegerekend in de looptijd van jouw abonnement of 10-lessen-kaart.

De Algemene voorwaarden die van toepassing zijn op dit aanbod lees je hier.Ik ben als Yoga docent gecertificeerd in Functional Vinyasa & Hatha Yoga. Ik ben tevens aangesloten bij de Yoga Alliance. Ik deed mijn training bij: The Functional Yoga Teacher Training van Anat Geiger en Marcel v/d Vis Heil.

%d bloggers liken dit: