Yoga

Xtatic Flow Yoga

Photo: made by Dana Marshall, Visual Artist

Xtatic Flow Yoga

(functional, vinyasa, yang/yin)

De Xtatic Flow yoga lessen zijn een combinatie van actieve én verstillende yoga flows, meditatie en ecstatic movements. Je komt op een natuurlijke wijze in beweging, deze wijze is liefdevol, vriendelijk en respectvol t.o.v. jou lichamelijke, geestelijke en emotionele staat van zijn. De yogahoudingen lopen vloeiend in elkaar over waardoor je flow kunt ervaren. De flow biedt houvast en structuur en kan overgaan in ‘ecstatic yoga flow’ waarbij de structuur in mindere of meerdere mate losgelaten mag/kan worden.

Je komt in actie om verandering te weeg te brengen, niet te veel en niet te weinig maar precies genoeg om je zelf te geven wat goed voor jou is. In actie komen is een ‘yang’ benadering van yoga. Je kunt ermee kracht op bouwen, mobiliteit en lenigheid verbeteren maar ook een sterke mind trainen. Een mind die met behulp van aandacht en gewaar zijn steeds weer terug kan komen, bewust en aanwezig hier, nu en in jouw lichaam.

De meer verstillende, Yin, benadering van yoga biedt ons een andere strategie die ons kan dienen in het leven. Het doen van niets doen en overgeven aan dat wat gaande is. Op deze wijze kunnen we meer ruimte ervaren. We laten zijn wat opkomt, beweegt en gaat. We rusten in acceptatie zodat we kunnen helen, herstellen en groeien. In deze staat van zijn kunnen we onthechten en verlangens zien voor wat ze zijn. Tevredenheid krijgt een kans als we onszelf toestaan even te stoppen met streven naar het één en afwijzen van het ander.

Vanuit de functionele benadering wordt de uniekheid van ieders lichaam gerespecteerd. Dat betekent dat je leert te werken met de eigenschappen van jouw lichaam zodat de functie van de betreffende yoga houding bereikt kan worden.

Alle lessen zijn toegankelijk voor beoefenaars van verschillende niveaus. Je hoeft niet ervaren, lenig, mobiel of slank te zijn om yoga te kunnen doen. Heb je last van beperkingen? Bespreek het en we kijken samen of deze les geschikt voor je is.

Yoga houdingen betreffen staande, zittende en liggende posities, voorover en achterover buigingen, draaiingen en ook omgekeerde houdingen. Je werkt daarmee aan kracht, flexibiliteit, mobiliteit en harmonie. Je leert om houdingen natuurlijk op elkaar te laten volgen in een flow, synchroon met de ademhaling waardoor het zenuwstelsel en de geest tot rust kunnen komen.

In deze yoga lessen mag je naar eigen behoefte binnen de kaders van de beoefening vrijheid nemen. Vrijheid in de zin van op eigen tempo door te bewegen of om de originele beweging los te laten. Met lichamelijke en emotionele impulsen werken kan helend en bevrijdend zijn. Momenten van ‘ecstatic dance’ of ‘yoga dance’ zijn soms onderdeel van de les. Dit wordt aangeboden binnen een veilige en oordeelloze setting. “Niets moet maar je mag in alle vrijheid bewegen. Onderzoek waar jouw lichaam, hart en spirit je naar toe wil leiden.”


Locaties, tijden en informatie

Foto van Xtatic Yoga in Wijk 7

Wijk 7 (Bijlmer)

Wijk 7 is een unieke en creatieve woon/werk broedplaats in A’dam Zuidoost. Jong en oud leeft en werkt hier samen in een voormalige school. Er wonen 16 volwassenen en een aantal kinderen.

Adres: Daalwijkdreef 7, Amsterdam

Lestijd: Donderdag 9.45 – 11.15 uur

Deur open: 9.35 uur

Yoga props: Aanwezig. Thee na afloop.

We gaan respectvol om met de rustige woon werksfeer in Wijk 7, Dank!

Piith (Bussum)

Piith is een kleinschalig yoga en meditatiecentrum in Bussum. Het is tevens een holistische groepspraktijk waar integratief en interactief wordt gewerkt door o.a. therapeuten en docenten.

Adres: Laarderweg 65, Bussum

Lestijden: Dinsdag 20.00 – 21.30 uur Vrijdag 9.00 – 10.30 uur (v.a. Okt ’22)

Xtatic Yoga XL workshop : Op zondag 20 november (10.00 -12.00)

Prijzen: v.a. €12,- per les (zie tarieven)

Meld je altijd af indien je onverhoopt toch niet naar de les kunt komen zodat deelnemers op de wachtlijst ook een kans krijgen, dank!

Xtatic Yoga Flow
Xtatic Yoga XL workshops

Xtatic Yoga XL

Een Xtatic flow yoga workshop is vol met vloeiende en krachtige ‘yang’ flows, xtatic free flow yoga & dance, meditatie, en overgave in ontspannende, helende, yin yoga. Dit onder het genot van spirituele deuntjes en ‘deep rest’ begeleiding.. Allemaal bedoeld om je een extra zetje te geven uit je hoofd naar meer belichaming. We bewegen in verbondenheid met het hier en nu. We spelen ook met vrij bewegen door yoga en (yoga)dans expressie en dit geeft ons een gelegenheid om door lichamelijke, geestelijke en emotionele blokkades te werken. Deze beoefening heeft de potentie om oude ‘rommel’ op te ruimen, ons te helen en te bevrijden. Het kan ons nieuwe levensenergie geven en ons leren om gezond en compassievol om te gaan met alles wat opkomt en in beweging is. Zo leren we niet altijd maar te streven naar dat wat fijn voelt maar het leven te ontvangen zoals het komt, beweegt en gaat.

Tickets hier

Komende Workshops

Datums: Zondagochtend 20 november 2022

Tijd: 10.00 -12.00 uur

Locatie: Piith, Laarderweg 65 Bussum.

Kosten: €20,- // Budget*: €16,- (2 budget plekken beschikbaar)

* Voor jongeren en mensen met een beperkt budget. Twee plekken beschikbaar

Deze workshop geef ik ook op aanvraag. Contact Ilse bij interesse.

Aanmelden en tickets: Met jouw ticket verzeker je jezelf van een plekje in één van de workshops.

Tickets hierWat Xtatic Yogi’s zeggen:

Onlangs ben ik begonnen met yoga bij Ilse. In een kleine groep, rustige setting geeft zij iedereen persoonlijke aandacht. De lesinhoud en opbouw is met zorg gekozen, zeer professioneel. De les vlieg voorbij en eindigt voor mij met een gevoel van ontspanning, rust en vaak nieuwe inzichten.

Kitty Louwers, fysiotherapeut

Ik kijk elke week weer uit naar de yogales bij Xtatic. Hoe moe of gestrest ik die dag ook ben, ik kom altijd met een zeer voldaan gevoel uit de les. Ilse geeft heel goed aan dat alles op eigen tempo en niveau uitgevoerd mag en kan worden en dit geeft je de ruimte een les rustig mee te doen of juist net even dat beetje extra uit jezelf te halen. De sfeer bij Xtatic is heel warm en fijn.

Sandra van Kan, Management assistente

Ilse haar yoga lessen zijn inspirerend doortastend en brengen mijn lijf van opgehoopte ervaringen weer even in balans en tot rust. Haar lessen zijn echt en puur.

Daniëlla

Ilse is gewoon Yoga! Met een vriendin hebben we in de wijde omgeving van Bussum heel veel yoga lessen geprobeerd en bij Ilse waren we het gelijk eens; hier blijven we! Ze brengt je op een prettige manier in een yoga flow en ze geeft je de kans om echt mee te kunnen doen.

Wies Schiphorst, Singlecoach

Yoga met Ilse (Xtatic) ervaar ik als speels, gezellig, veilig, inspannend maar ook heerlijk ontspannend. Ik ben fan.

Marianne Knaap, Data_analist

De les van Ilse is een goede combi van een workout en heerlijke ontspanning waar Ilse een fijne en veilige omgeving creëert.

Manon, Senior_HR_administrator
Praktische informatie

Meenemen: Neem zelf een yoga mat mee als je die hebt. Matten en yoga hulpmaterialen zijn ook gratis te leen in de les (kussens, dekens, blokken, yoga-riemen)

Belangstelling/Aanmelden: Meldt je aan en/of reserveer via een bericht. Er is beperkt plek dus reserveren is nodig. Heb je een abonnement of 10-lessen-kaart (13 weken geldig) dan heb je een vaste plek en hoef je niet te reserveren. Annuleren van een vaste plek graag 4 uur vóór aanvang van de betreffende les. Dank!

Zomer en winterstop: Gedurende de kerstvakantie (2 weken) is er geen les. In de zomervakantie is er een zomerstop van 2 tot 4 weken. Een vervangend docent geeft les indien beschikbaar.


Voorwaarden

Abonnementen geven een vaste plek in de les: Dat wil zeggen dat je gegarandeerd een plek hebt in de les. Als je niet kunt komen is het niet mogelijk geld terug te krijgen. In twee gevallen kun je het abonnement wel ‘bevriezen’.

Abonnementen/ 10-lessen-kaarten bevriezen (Bussum): Als je langer dan 2 weken ziek bent kun je ná twee weken je abonnement bevriezen voor maximaal 4 weken. Als je op vakantie gaat kun je éénmalig gedurende de looptijd van jouw abonnement een pauze inlassen voor maximaal 4 weken. Je kunt dat aanvragen uiterlijk 1 week voorafgaand je vakantie. Je houdt in beide bovenstaande gevallen jouw vaste plek in de les en de einddatum van jouw abonnement wordt kosteloos verlengt met maximaal 4 weken waarop je afwezig bent. Als je langduriger ziek bent kan ik jouw vaste plek niet vasthouden.

10-lessen-kaarten (13 weken geldig) geven een vaste plek in de les. Als je niet kunt komen gaat er géén les van je kaart af indien je dit 4 uur voorafgaand de les hebt doorgegeven. Let op de geldigheidsdatum: de kaart is 13 weken geldig. Als er daarna nog ongebruikte lessen op staan komen die te vervallen. Het is niet mogelijk geld terug te ontvangen. Er is ook de mogelijkheid van een 10-lessen-kaart met 20 weken geldigheidsduur. Deze geeft geen garantie op een vaste plek, je kunt wekelijks reserveren en indien gereserveerd is het mogelijk tot uiterlijk 4 uur voorafgaand de les annuleren.

Annulering vanuit Xtatic Movement: Alle lessen van Xtatic Movement worden door Ilse gegeven. In het geval van ziekte zal er mogelijk een vervangend docent de les geven. In sommige gevallen wordt een les geannuleerd. Je krijgt hiervan ten alle tijden een persoonlijk bericht. Indien de les niet doorgaat worden de abonnementen verlengt met het aantal geannuleerde lessen. De weken van de zomerstop en kerststop worden natuurlijk niet meegerekend in de looptijd van abonnementen of 10-lessen-kaarten.

De Algemene voorwaarden die van toepassing zijn op dit aanbod lees je hier.Ik ben als Yoga docent gecertificeerd in Functional Vinyasa & Hatha Yoga. Ik ben tevens aangesloten bij de Yoga Alliance. Ik deed mijn training bij: The Functional Yoga Teacher Training van Anat Geiger en Marcel v/d Vis Heil.

%d bloggers liken dit: