Yoga

Flow Yoga

Photo: made by Dana Marshall, Visual Artist

Flow Yoga (functional, vinyasa, hatha)

De Yoga lessen duren 90 minuten. Elke les begint met het settelen van de geest en een vriendelijke opwarming van het lichaam. Je werkt met meditatie, mindfull yoga flows, krachtige uptempo flows, vrije beweging en een verstillende afbouw die eindigt in diepe ontspanning voor harmonie en heling. Actief én verstillend dus. Je werkt met vriendelijke inzet én loslaten (yang én Yin). Beide benaderingen zijn versterkend voor lichaam en geest.

Vanuit de functionele benadering in de lijn van Paul Grilley en The Fat Yogis wordt de uniekheid van ieders lichaam gerespecteerd. Dat betekent dat je leert te werken met de eigenschappen van jouw lichaam zodat de functie van de betreffende yoga houding bereikt kan worden.

Alle lessen zijn toegankelijk voor beoefenaars van verschillende niveaus. Je hoeft niet ervaren, lenig, mobiel of slank te zijn om Yoga te kunnen doen. Heb je last van beperkingen? Bespreek het en we kijken samen of deze les geschikt voor je is.

Yoga houdingen betreffen staande, zittende en liggende posities, voorover en achterover buigingen, draaiingen en ook omgekeerde houdingen. Je werkt daarmee aan kracht, flexibiliteit, mobiliteit en harmonie. Je leert om houdingen natuurlijk op elkaar te laten volgen in een flow, synchroon met de ademhaling waardoor het zenuwstelsel en de geest tot rust kunnen komen.

In deze yoga lessen kun je ook leren om binnen de kaders van de beoefening vrijheid te nemen. Vrijheid in de zin van op eigen tempo door te bewegen of om zelfs de originele beweging(en) los te laten als je dat wilt. De vrijheid om met persoonlijke impulsen te werken kan ruimte scheppen voor nog meer vriendelijke aandachtigheid en zelfzorg.

De les begint én eindigt met ontspanning en soms een zitmeditatie. Diepe yoga ontspanning is een moment van heling en herstel. Na afloop is er een kopje thee voor wie wilt.


Locaties, tijden en informatie

Foto van Xtatic Yoga in Wijk 7

Wijk 7 (Bijlmer)

Wijk 7 is een unieke en creatieve woon/werk broedplaats in A’dam Zuidoost. Jong en oud leeft en werkt hier samen in een voormalige school. Er wonen 16 volwassenen en een aantal kinderen.

Adres: Daalwijkdreef 7, Amsterdam

Lestijd: Vrijdag 9.45 – 11.15 uur

Deur open: 9.40 uur

Yoga props: aanwezig. Thee na afloop.

Ga mindful om met de woon werksfeer in Wijk 7 a.j.b. Dank!

Piith (Bussum)

Pitth is een kleinschalig yoga en meditatiecentrum in Bussum. Het is tevens een holistische groepspraktijk waar integratief en interactief wordt gewerkt door o.a. therapeuten en docenten.

Adres: Laarderweg 65, Bussum

Lestijden: Dinsdag 20.00 – 21.30 uur Woensdag 9.15 – 10.45 uur

Yoga props: aanwezig maar neem je eigen mat mee als je die hebt.

Meld je altijd aan of af aangezien er beperkt plek is en ik werk met kleine groepen. Dank!Tarieven 2022: 

Enkele les: €15,- , de 10e les is gratis. Je krijgt een aftekenkaartje.

Probeer lessen: 2 proeflessen voor €12,50,-

10-lessen-kaart: €125,- voor 10 lessen (ook te gebruiken voor Xtatic Hoopdance!)

Student/budgettarief: €10,- per les of €90,- voor een 10-lessen-kaart. Dit tarief is bedoeld voor studenten en mensen met minimaal budget. Geldt dit voor jou? Geef dan bij je aanmelding aan dat je gebruik wilt maken van het student/budgettarief.

Betaal mogelijkheden: Via betaalverzoek na de les (iDEAL), contant aan de deur of in termijnen (op verzoek).


Praktische informatie

Meenemen: Neem zelf een yoga mat mee als je die hebt. Matten en yoga hulpmaterialen zijn ook gratis te leen in de les (kussens, dekens, blokken, yoga-riemen)

Belangstelling/Aanmelden: Stuur elke keer als je komt even een bericht. Er is beperkt plek, we houden de groepen nog klein, dus reserveer vooraf s.v.p.

Zomer en winterstop: Gedurende de kerstvakantie (2 weken) is er geen les. In de zomervakantie is mogelijk ook een stop of een vervangend docent geeft les indien beschikbaar.

Annulering van mijn kant: Ik geef alle lessen zelf als zelfstandig ondernemer. In het geval ik ziek ben zal ik altijd mijn best doen om een vervangend docent te vinden maar in sommige uiterste gevallen wordt een les geannuleerd. Je krijgt hiervan ten alle tijden een persoonlijk bericht.

De Algemene voorwaarden die van toepassing zijn op dit aanbod lees je hier.Ik ben als Yoga docent gecertificeerd in Functional Vinyasa & Hatha Yoga. Ik ben tevens aangesloten bij de Yoga Alliance. Ik deed mijn training bij: The Functional Yoga Teacher Training van Anat Geiger en Marcel v/d Vis Heil.

%d bloggers liken dit: