Yoga

Flow & Relax yoga

Flow & Relax bij het Yoga & meditatiecentrum Piith, Bussum

Vinyasa & Yin yoga

in Bussum én in de Bijlmer

Flow & Relax is een combinatie van activerende én kalmerende yoga in één les. Met andere woorden: het is yang én yin yoga. Ik geef ook les met alleen Yin yoga en yoga nidra (diepe staat van rust bereiken d.m.v begeleide bodyscan). In de Flow & Relax lessen kom je op een natuurlijke wijze in beweging en richt je op het bewust voelen van jouw lichaam. Je houding is vriendelijk en respectvol tegenover fysieke sensaties, gedachtes en emoties. Je neemt alles wat in je opkomt bewust waar zonder jezelf erin te verliezen. De flow wordt gedurende de les actief en dynamisch, dat is het ‘Yang’ deel van de les. ‘Yang yoga‘ is fysiek gezien meer gericht op kracht en balans. In deze les ga je door een opgebouwde serie van ‘yang’ houdingen bewegen. Door een yogaserie bewegen is typerend voor ‘vinyasa‘ of ‘flow yoga‘. Uniek aan deze les is dat de flow wel eens los gelaten wordt en we vrij bewegen op gevoel. Ik noem vrij bewegen met en op gevoel: ‘Xtatic Movement‘. Alle lessen beginnen en eindigen met Yin yoga. Yin houdingen worden langer vast gehouden voor flexibiliteit, mobiliteit, diepe ontspanning, natuurlijk herstel en harmonisatie van Chi (ook wel: prana of levensenergie genoemd). Lees hieronder verder over yang en yin en over mijn functionele benadering van yoga, scrol omlaag.


Locaties, tijden en informatie

Yoga studio Piith, Bussum

Piith (Bussum)

Piith is een sfeervolle yogastudio en meditatiecentrum in Bussum. Het is tevens een groepspraktijk waar wordt gewerkt door therapeuten en docenten.

Adres: Laarderweg 65, Bussum

Lestijden: Flow & Relax yoga lessen: Dinsdagavond: 20.00 tot 21.30 uur Vrijdagochtend: 9.00 tot 10.30 uur (licht) Zaterdagochtend: 9.30 tot 11.00 uur

Lestijden: Yin yoga lessen: (yoga nidra 1x p.m): Zaterdagochtend: 11.20 uur t/m 12.35 uur Yoga Nidra: 1 x per maand op dit tijdstip

Prijzen: v.a. €12,- per les (zie tarieven)

Indien je onverhoopt toch niet naar de les kunt komen graag tijdig afmelden i.v.m. deelnemers op de wachtlijst, dank!

Wijk 7 (Bijlmer)

Wijk 7 is een unieke en creatieve woon/werk broedplaats in A’dam Zuidoost. Jong en oud woont en werkt hier samen in een voormalige school.

Adres: Daalwijkdreef 7, Amsterdam Zuid Oost (Bijlmer)

Lestijd: Donderdag 9.45 – 11.15

Deur open: v.a. 9.35 (bel indien dicht)

Yoga props: Aanwezig. Thee na afloop.

We gaan respectvol om met de rustige woon werksfeer in Wijk 7, Dank!

Yogaruimte in Wijk 7, Amsterdam Zuid oost

Meer informatie over Flow & Relax yoga

Meer over Yang Yoga: Je komt in actie om verandering te weeg te brengen, niet te veel en niet te weinig maar precies genoeg om je zelf te geven wat goed voor jou is. In actie komen is een ‘yang’ benadering van yoga. Je kunt er kracht mee op bouwen en jouw mobiliteit, balans en lenigheid verbeteren. Door je aandacht steeds weer in je lichaam te brengen ben je tevens een sterke mind aan het trainen en vergroot je bewustzijn. Dergelijke training is ook ‘Yang’.

Meer over Yin: De verstillende, Yin, benadering van yoga biedt ons een andere strategie die ons kan dienen in het leven. Het doen van niets doen en overgeven aan dat wat er nu is. Op deze wijze kunnen we meer ruimte ervaren. We observeren wat opkomt, beweegt en gaat. Zo kunnen we helder zien, leren ontspannen met wat het moment ons biedt en we (her)leren simpelweg te Zijn. Rusten in acceptatie helpt ons helen, herstellen en groeien.

Meer over Functional Yoga: Vanuit de functionele benadering wordt de uniekheid van ieders lichaam gerespecteerd. Dat betekent bijvoorbeeld dat je leert voelen of je het doelgebied van de houding hebt bereikt. Je leert hoe je de houdingen kunt aanpassen aan jouw lichaamstype en bouw. Je hoort waar en wat je wel en niet mag voelen. Je krijgt meerdere opties en zal op den duur steeds meer gevoel voor de ‘functies’ van de houdingen krijgen. Je richt je dus op hoe de yoga vóelt i.p.v. hoe de vorm eruit ziet. De houding hebben meestal meerdere sensaties als doel: sensaties van stretch, spanning, compressie of decompressie. Ook leer je om de stroom van chi (levensenergie of prana) waar te nemen.

Alle lessen zijn toegankelijk voor beoefenaars van verschillende niveaus. Je hoeft niet ervaren, lenig, mobiel of slank te zijn. Heb je last van beperkingen? Bespreek het en we kijken samen of deze les geschikt voor je is.

Meer over ‘Xtatic Movement’: In deze yoga lessen is er ook ruimte om naar eigen behoefte binnen de structuur van de les bewegingsvrijheid te nemen. Je mag op eigen tempo door bewegen of de originele beweging aanpassen of zelfs los laten. Bewegen op de eigen impulsen kan bevrijdend en opliftend aanvoelen.

Waarom Yoga? Een persoonlijke noot: Yoga is mijn grote liefde omdat het de kracht heeft om het zenuwstelsel te kalmeren en het natuurlijke helingsvermogen aan te spreken. Yoga brengt me naar binnen en biedt een gelegenheid om mijn lichaam, hart en geest met liefdevolle aandacht te leren kennen: mezelf ontvangen zoals ik ben in dit moment. De ruimte en het bewustzijn dat verschijnt als gevolg van deze beoefening is de bron van mijn inspiratie, vreugde en motivatie.


Wat Xtatic Yogi’s zeggen:

Onlangs ben ik begonnen met yoga bij Ilse. In een kleine groep, rustige setting geeft zij iedereen persoonlijke aandacht. De lesinhoud en opbouw is met zorg gekozen, zeer professioneel. De les vlieg voorbij en eindigt voor mij met een gevoel van ontspanning, rust en vaak nieuwe inzichten.

Kitty Louwers, fysiotherapeut

Ik kijk elke week weer uit naar de yogales bij Xtatic. Hoe moe of gestrest ik die dag ook ben, ik kom altijd met een zeer voldaan gevoel uit de les. Ilse geeft heel goed aan dat alles op eigen tempo en niveau uitgevoerd mag en kan worden en dit geeft je de ruimte een les rustig mee te doen of juist net even dat beetje extra uit jezelf te halen. De sfeer bij Xtatic is heel warm en fijn.

Sandra van Kan, Management assistente

Ilse haar yoga lessen zijn inspirerend doortastend en brengen mijn lijf van opgehoopte ervaringen weer even in balans en tot rust. Haar lessen zijn echt en puur.

Daniëlla

Ilse is gewoon Yoga! Met een vriendin hebben we in de wijde omgeving van Bussum heel veel yoga lessen geprobeerd en bij Ilse waren we het gelijk eens; hier blijven we! Ze brengt je op een prettige manier in een yoga flow en ze geeft je de kans om echt mee te kunnen doen.

Wies Schiphorst, Singlecoach

Yoga met Ilse (Xtatic) ervaar ik als speels, gezellig, veilig, inspannend maar ook heerlijk ontspannend. Ik ben fan.

Marianne Knaap, Data_analist

De les van Ilse is een goede combi van een workout en heerlijke ontspanning waar Ilse een fijne en veilige omgeving creëert.

Manon, Senior_HR_administrator


Praktische informatie

Meenemen: Neem zelf een yoga mat mee als je die hebt. Matten en yoga hulpmaterialen zijn ook gratis te leen in de les (kussens, dekens, blokken, yoga-riemen)

Belangstelling/Aanmelden: Meldt je aan en/of reserveer via een bericht. Er is beperkt plek dus reserveren is altijd nodig. Je krijgt na jou eerste aanmelding een account op Momoyoga, dat is een online boekingssysteem. Inschrijven en betalen van lestegoed gaat via de Momoyoga app. Als je een abonnement hebt toegevoegd dan heb je recht op een vaste plek in één of twee lessen. Lessen kunnen door Ilse vooruit worden geboekt, graag na aanschaf abonnement/ leskaart even aanvragen.

Afmelden/uitschrijven: Bij onverhoopt niet kunnen komen graag tijdig uitschrijven via de Momoyoga app. Dat geldt ook voor abonnementhouders. Heb je een 10-lessen-kaart of reserveer je met losse les tegoed dan kun je 4 uur vóór aanvang van de les jezelf kosteloos uitschrijven. Abonnementhouders kunnen hun les dan in dezelfde week nog inhalen. Was je te laat stuur Ilse dan a.u.b. een bericht. Dank alvast!!

Zomer en winterstop: Gedurende de kerstvakantie (1 – 2 weken) is er mogelijk geen les. In de zomervakantie is er mogelijk een zomerstop (1 tot 3 weken). In dat geval worden abonnementen en leskaarten verlengt. Indien er een vervangend docent beschikbaar is dan gaan de lessen wel door.


Voorwaarden

Abonnementen geven een vaste plek: Dat wil zeggen dat je gegarandeerd een plek hebt in één van de lessen op het rooster. Het abonnement voor twee lessen per week geeft natuurlijk recht op twee vaste lessen op het rooster. Als je een keer niet kunt komen naar jouw vaste les dan kun je jouw les in dezelfde week inhalen op een ander moment. Als er geen plek is in een andere les of als je zelf niet kunt dan vervalt jouw les, het is niet mogelijk om geld terug te ontvangen. In twee gevallen kun je het abonnement ‘bevriezen’.

Abonnementen/ 10-lessen-kaarten bevriezen: Als je langer dan 2 weken ziek bent kun je ná twee weken jouw abonnement bevriezen voor maximaal 4 weken. Als je op vakantie gaat kun je éénmalig gedurende de looptijd van jouw abonnement een pauze inlassen voor maximaal 4 weken. Je kunt dat aanvragen uiterlijk 1 week voorafgaand je vakantie. Je houdt in beide bovenstaande gevallen jouw vaste plek in de les en de einddatum van jouw abonnement wordt kosteloos verlengt met maximaal 4 weken waarop je afwezig bent. Als je langduriger ziek bent vervalt je vaste plek en wordt jouw bevroren lestegoed omgezet in een ritten-kaart.

10-lessen-kaarten: Geven géén vaste plek in de les. Als je niet kunt komen gaat er ook géén les van je kaart af. Had je je wel aangemeld dan dien je 4 uur voorafgaand de les uit te schrijven zodat je lestegoed behouden word. Ben je te laat met afmelden dan blijft de les afgeschreven van jouw lestegoed. Let op de geldigheidsdatum! Als er daarna nog ongebruikte lessen op jouw leskaart staan dan komen die te vervallen. Het is niet mogelijk geld terug te ontvangen. Voor abonnementhouders is er een mogelijkheid om een speciale 10-lessen-kaart te nemen, waarmee extra losse lessen genomen kunnen worden, deze kaarten zijn langer geldig.

Annulering vanuit Xtatic Movement (Ilse): Alle lessen van Xtatic Movement worden door mij gegeven. In het geval van ziekte en/of vakantie aan mijn kant zal er mogelijk een vervangend docent les geven. In uitzonderlijke gevallen wordt een les geannuleerd. Je krijgt hiervan ten alle tijden een persoonlijk bericht. Indien de les niet doorgaat worden de abonnementen verlengt met het aantal geannuleerde lessen en lestegoed wordt geretourneerd op jouw account. Het is niet mogelijk geld terug te ontvangen voor geannuleerde lessen. In de kerstvakantie en in de zomervakantie is er een stop van één of meer weken. In deze weken worden alle abonnementen en 10 rittenkaarten bevroren. Voor of na de kerst- en zomervakantie ontvang je een bericht met de aangepaste einddatum van jouw abonnement of lessenkaart.

De Algemene voorwaarden die van toepassing zijn op dit aanbod lees je hier.Ik ben als Yoga docent gecertificeerd in Functional Vinyasa & Hatha Yoga. Ik ben tevens aangesloten bij de Yoga Alliance. Ik deed mijn training bij: The Functional Yoga Teacher Training van Anat Geiger en Marcel v/d Vis Heil.

%d bloggers liken dit: